Procesul de la Herța din 16 octombrie 2023

Procesul a început la ora 11 AM la Tribunalul orașului Herța unde s-au adunat câteva sute de credincioși, clerici și monahi printre care și un grup de credincioși veniți din România. Prima întrevedere a durat aproape o ora după care s-a întrerupt ședința pentru deliberare, până la ora 15 PM. În acest interval de timp de trei ore s-a decis să se rămână în curtea Tribunalului până la aflarea rezoluției. Clerul, monahii, credincioșii și numeroși copii având în mijloc pe ÎnalPreaSfințitul Longhin au rămas în stare de rugăciune și cântări bisericești răbdând frigul și suportând cu dragoste și răbdare multă nevoința așteptării lângă păstorul lor.

Au fost clipe deosebite și unice de asumare și trăire a credinței, de jertfă și mărturisire creștinească.

Vlădica Longhin a rămas adâncit în rugăciune și reculegere, pătruns adânc de simțământul datoriei și al răspunderii la care a fost și este chemat.

După mai mult de trei ore de așteptare a fost convocat din nou completul de judecată care a adus la cunoștință rezoluția ședinței.

În cuvântul către credincioși de la sfârșit Înaltpreasfințitul Longhin și avocatul au dat câteva lămuriri asupra procesului: https://www.youtube.com/watch?v=i4L09vpH9EE

Următorul termen de judecată s-a stabilit pentru data de 17 noiembrie 2023, ora 10:30.

sdr
sdr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *