Starea de sănătate a Mitropolitului Longhin s-a agravat

Pe pagina Mănăstirii Bănceni de facebook a fost postat un mesaj de rugăciune fierbinte pentru Mitropolitul Longhin Jar, deoarece starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

Internarea a fost necesară datorită problemelor de inimă, care nu s-au ameliorat încă. Conform site-ului Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși diagnosticul de internare a fost fibrilație atrială. Doctorii de la Cernăuți nu au reușit să stabilizeze ritmul bătăilor inimii, și situația a devenit gravă.

Înaltpreasfințitul Longhin a suferit în vara anului 2023 un atac vascular cerebral sever, care ar fi necesitat îngrijiri medicale ulterioare. Dar nu au fost posibile din cauza stresului și a hărțuirii la care este supus. Perchezițiile la Mănăstire, prezentările la procesul fals și prelungirea lui fără justificări legale, grija pentru copiii orfani și monahii din Mănăstire, durerea pentru cei din conflictele militare, cât și imposibilitatea de a călători la spitale specializate din afara țării cuprinse de război au agravat situația inimii dânsului.

De aceea nevoia de rugăciune pentru Mitropolitul Longhin este mai necesară ca oricând.

Și noi vă îndemnăm să înmulțiți rugăciunea, pentru ca Mântuitorul Hristos și Maica Domnului împreună cu Cetele îngerești și toți Sfinții, văzând dragostea noastră pentru el, să îl readucă sănătos printre noi pe dragul nostru Mitropolit Longhin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *